Rendezvények

Rendszeres rendezvényeink


Ilyenek vagyunk

Az „Ilyenek vagyunk” elnevezésű videó pályázat ötlete 2008-ban fogalmazódott meg a Hallgatói Önkormányzaton belül, Dormány Dániel elnöksége alatt. A pályázat alapgondolatát a folyamatosan fejlődő számítástechnika és az ebből fakadó marketing lehetőségek adták.
A pályázatot a tavaszi szemeszterben szokta meghirdetni a Hallgatói Önkormányzat. Célja, hogy olyan 5-8 perces videók készüljenek, amelyek bemutatják az egyetemet, a kart és az ott élő hallgatók mindennapjait. A pályamunkák díjazásánál figyelembe veszik az ötletességet, a humort és a benne rejlő marketinglehetőségeket. Természetesen a videók semmi esetre sem tartalmazhatnak sértő illetve obszcén elemeket.
Az értékelésnél az első három helyezettet, valamint a 2010-es évtől kezdve a közönségdíjast is jutalmazzák egy nagyobb pénzösszeggel. Utóbbira a közönségvetítéstől számított egy héten keresztül lehet szavazni elektronikusan, ahol a kar összes hallgatója és dolgozója is leadhatja voksát.

Az eddigi pályázatok megtekinthetők a Hallgatói Önkormányzat honlapján, a galéria fülön, vagy az alábbi linken:
http://hok.ktk.nyme.hu/index.php?id=15174

Sportnap

A Tanár-diák Sportnapot először 2007. február 20-án rendezte meg a Hallgatói Önkormányzat, amelyet azóta is minden évben megszervez.
A rendezvény fő célja a sport, a mozgás, hogy karunk polgárai kizökkenjenek a szürke hétköznapjaikból. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy az oktatók és a hallgatók egy másik oldalukról is megismerhetik egymást, ahol kötetlenül elbeszélgethetnek egymással a sportolás adta lehetőségek mellett.
A Hallgatói Önkormányzat a Sportnapot a tavaszi szemeszterben szokta megrendezni. A rendezvény látogatottsága jól mutatja, hogy a tanulmányok mellett a kar polgárai fontosnak tartják a mozgást.
A Sportnapon az alábbi programokra szokott sor kerülni:
  • évfolyamok közötti vetélkedő,
  • tanár-diák teremfoci,
  • tanár-diák kosárlabda és
  • tanár-diák asztalitenisz, valamint
  • egy sporttal kapcsolatos bemutató.
A Tanár-diák Sportnapról készült képek megtekinthetők a Hallgatói Önkormányzat honlapján, a galéria fülön, vagy az alábbi linken:
http://hok.ktk.nyme.hu/index.php?id=14703